Search
Close this search box.
Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări PLATFORMA
Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări PLATFORMA Noutățile Asociației Unde să cauți un loc de muncă în Moldova – Cele mai vizitate platforme web pentru a găsi de lucru

Unde să cauți un loc de muncă în Moldova – Cele mai vizitate platforme web pentru a găsi de lucru

Acest articol prezintă cele mai frecventate pagini de internet pe care puteți căuta și găsi un loc de muncă. O parte dintre ele sunt specializate doar pe anunțuri de muncă, altele sunt pagini generaliste, în care anunțurile despre locurile de muncă sunt doar un compartiment, altele reprezintă pagini ale unor instituții de stat sau pagini dedicate serviciilor (inclusiv de angajare) pentru persoanele refugiate.

#1 Angajat.md este portalul oficial al locurilor de muncă din Republica Moldova, administrat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Site-ul reprezintă o bază de date a locurilor vacante decalarate la ANOFM de către angajatori.
Utilizatorii pot căuta locurile de muncă în regim de căutare simplă: după Companie și Locație.

De asemenea, este disponibil modelul de căutare avansată ce include căutarea după criterii suplimentare: numele companiei, cerințele față de nivelul de studiu al candidaților, salariul oferit, experiența de muncă, programul de muncă și altele. Utilizatorul selectează locul de muncă de care este interesat, completează cîmpurile cu informația personală (nume, prenume, e-mail, nr. de telefon) și trimite aplicația. Site-ul mai oferă informații utile pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cum ar fi:
Înregistrarea cu statut de șomer
Servicii de ocupare a forței de muncă
Măsuri active de ocupare a forței de muncă
Programe de facilitare a ocupării forței de muncă
Asigurare de șomaj
Date de contact ale subdiviziunilor teritoriale ANOFM

Pentru comoditate, beneficiarul are la dispoziție Ghidul utilizatorului portalului, care poate fi consultat la liberă alegere.

#2 Rabota.md este unul dintre cele mai recunoscute proiecte online din Moldova, care publică oferte de angajare pentru persoanele interesate.

Rabota.md este gestionat de o companie de recrutare și este un portal dedicat exclusiv căutării locurilor de muncă. Utilizatorii pot căuta după mai multe criterii: după locație (Chișinău și alte orașe), după numele companiei, după profesie, după domeniu, după mărimea salariului, după regimul și locul de lucru.
Principiul funcționării este ghidat de câțiva pași simpli:
– selectează limba de comunicare: ro/ru
– accesează caseta Joburi și sectorul/localitatea în care dorești să găsești un loc de muncă;
– indică jobul la care aspiri în caseta de căutare sau
– selectează domeniul (IT/sport/medicina/etc.) în care dorești să activezi și analizează joburile din domeniu;
analizează cerințele ofertei de muncă, dacă corespund cu așteptările dumneavoastră, contactați angajatorul.

E bine să aplicați filtrele de căutare pentru a fi cât mai de jobul ce corespunde așteptărilor dumneavoastră. În același timp portalul oferă și o aplicație online care poate fi descărcată în google play Rabota.md – Aplicații pe Google Play , care poate fi la îndemâna solicitantului de job. Un alt serviciu, al aceleiași companii este și aplicația JobJob.md care prezintă ofertele de lucru în Moldova cu salarii indicate.

#3 Angajare.md oferă posibilitatea de a căuta locuri de muncă la fel pe întreg teritoriul țării și în diverse domenii de activitate. portalul comercial oferă o diversitate lingvistică, pentru conținut, iar principiile de căutare sunt similare descrierii mai sus.

#4 Delucru.md – se descriu ca o platformă comercială de recrutare, ce oferă tuturor posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă, iar companiilor – angajați competenți. Site-ul este îmbunătățit zilnic cu oferte de lucru din diferite domenii de activitate. Indiferent de abilitățile și necesitățile personale, aici poți găsi jobul care ți se potrivește din diferite domenii de activitate, precum IT, medicină, finanțe și bănci, vânzări, pentru studenți, locuri de muncă în străinătate, locuri de muncă fără experiență etc. De asemenea, puteți alege programul de lucru care vă convine – part time, full time, hibrid sau remote. Fiecare companie este verificată de către echipa delucru.md, pentru ca aplicantul să aibă siguranță și încredere la orice ofertă de lucru.


Prin înregistrare pe site-ul delucru.md, poți crea CV-ul direct în cont sau îl poți adăuga ca fișier, pentru a economisi timpul și aplica la cât mai multe locuri de muncă din Chișinău și din străinătate printr-un click pe butonul „Aplică rapid”.

#5 Civic.md – este un portal informațional, dedicat mai ales sferei organizațiilor din sectorul ONG care oferă o gamă largă de servicii informaționale, precum și posibilitatea de a găsi informații despre Angajări, Burse academice, Stagii de practică, Instruiri, Oferte de voluntariat ș.a.


Portalul este un site informativ pentru persoanele interesate de sectorul asociativ din Republica Moldova. Platforma ofera spatiu gratuit pentru promovarea ONG-urilor din Moldova. Aici găsiți știri legate de activitățile realizate de ONG-urile din țară, comunicatele de presă și declarațiile legate de sectorul nonprofit. Portalul CIVIC.MD este angajat să susțină eforturile de îmbunătățire a imaginii sectorului neguvernamental din Moldova și este un Portal independent.

#6 dopomoga.gov.md – este un portal informațional pentru persoanele refugiate din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova. Aici găsiți cele mai actualizate informații ale autorităților Republicii Moldova până la cele mai stringente necesități cu care se confruntă o persoană strămutată.

Acest site este completat de dopomoha.md, care este o platformă de ajutor gratuit, de la persoană la persoană, creată și facilitată de voluntarii și voluntarele „Moldova pentru Pace”. Cei care pot oferi produse, cazare, transport sau servicii sunt conectați de către echipa „Moldova pentru Pace” cu persoanele refugiate care au nevoie de ajutor, în special, familiile mici.

Portalul este oferit în trei limbi ua/ro/ru și îndeamnă cetățenii să comunice despre necesitățile cu care se confruntă pentru ca să fie ajutați.

#7 DOPOMOGA GROUP Representative în Republica Moldova – una dintre componentele grupului de companii DOPOMOGA, care este, prin urmare, fondatoarea industriei de cadre din Republica Moldova și Ucraina. Lucrează în două segmente operaționale – reprezentarea personalului de cadre în Moldova și, respectiv, în Ucraina.

#8 999.md este un portal informațional comercial cu posibilități de căutare a locurilor de muncă. Accesarea site-ului vă permite să analizați ofertele în raport cu preferințele d-voastră și să luați o decizie corectă cu privire la angajare. Pentru comoditatea utilizatorului, 999.md oferă panou de anunțuri – prin aplicația care poate fi descărcată din Google Play.

#9 În același timp, comunitatea internauților au creat grupuri pe diverse rețele de socializare cu plasarea ofertelor de angajare. Ищу / Предлагаю работу MD-UA (Ofer de lucru Ucrainenilor) (grup pe facebook) și Работа для беженцев Молдова (grup pe telegram) oferă posibilitatea de a analiza ofertele de muncă precum și diverse anunțuri orientate spre persoanele refugiate din Ucraina.

#10 Makler.md – unul dintre primele panouri de anunțuri pe piața Republicii Moldova. Printre multitudinea de anunțuri, portalul oferă și posibilități de angajare pentru cetățeni. Panoul oferă posibilitatea instalării aplicației pe telefonul mobil din magazinul Google Play – Makler.md.

Компания “Endava” принимает заявки на прохождение курсов в сфере ITКомпания “Endava” принимает заявки на прохождение курсов в сфере IT

Компания “Endava“ принимает заявки на прохождение курсов для студентов вузов и тех, кто хочет обучиться с нуля в сфере IT. С 7 сентября 2023 года желающие могут подавать заявки на

Как открыть банковский счет в Молдове, если вы беженка или беженец? Читайте процедуруКак открыть банковский счет в Молдове, если вы беженка или беженец? Читайте процедуру

Банковский счет — это одна из вещей, которая позволяет беженкам и беженцам обрести экономическую независимость, в которой они нуждаются, находясь в другой стране. Команда Robota провела детальное исследование того, как

О поденщиках и неквалифицированном случайном труде | Трудоустройтсво в МолдовеО поденщиках и неквалифицированном случайном труде | Трудоустройтсво в Молдове

Во время информационных сессий, организованных в различных населенных пунктах Молдовы, некоторые беженцы рассказали нам, что в течение прошлого года они работали на различных сезонных работах: например, принимали участие в сборе