Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări PLATFORMA
Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări PLATFORMA Noutățile Asociației Anunț angajare: Consilier_ă juridic pentru drepturile muncii (3 poziții)

Anunț angajare: Consilier_ă juridic pentru drepturile muncii (3 poziții)

Sumar: Asociația Obștească ”Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări ”Platforma” (în continuare AO Platforma) angajează Consilier_ă juridic pentru drepturile muncii (3 poziții).
Funcția anunțată: Consilier_ă juridic pentru drepturile muncii.
Locul: or. Chișinău
Solicitant (angajator): AO Platforma
Tipul de contract: Contract pe termen de 6 luni cu posibilitate de prelungire.

Nivelul de implicare: 1 poziție full-time și 2 poziții part-time.
Perioada de lucru estimată: începând cu luna august 2022.
Termen limită pentru aplicare: 10 august 2022.

EXTINS
Informații generale: „Moldova pentru Pace” este o inițiativă civică creată pentru a oferi asistență persoanelor refugiate în urma invaziei ruse în Ucraina.
De la începutul războiului, inițiativa a contribuit la eforturile de gestionare a fluxului de migrație din țara vecină. Lucrăm pe mai multe direcții: asigurare cu produse (alimentare, de igienă, pentru copii), identificarea de cazare și transport gratuit, protecția drepturilor omului, monitorizarea situației de la punctul de trecere Palanca, gestionarea voluntarilor, oferirea de informație corectă și actualizată etc.

Asociația Obștească ”Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări ”Platforma” (AO Platforma) este parte a inițiativei ”Moldova pentru Pace”.
În cadrul inițiativei ”Moldova pentru Pace”, AO Platforma implementează un proiect de consiliere profesională privind cariera și protecție a drepturilor muncii pentru persoanele refugiate din Ucraina.
Proiectul ”Career Counseling and Protection of Labor Rights of Refugees” (rom. Consiliere profesională și protecția drepturilor muncii persoanelor refugiate) va fi implementat de AO CPIC Platforma în perioada 15 iulie 2022 – 15 ianuarie 2023 și este finanțat de Consiliul pentru Refugiați din Danemarca  (eng. Danish Refugee Council). Proiectul are drept scop elaborarea unor instrumente de consiliere profesională pentru persoanele refugiate din Ucraina care caută ori intenționează să caute un loc de muncă în Republica Moldova. De asemenea, proiectul mai urmărește și oferirea unor mecanisme de protecție a drepturilor muncii persoanelor refugiate.

Descrierea poziției.
Persoana angajată în funcția de consilier_ă juridic pentru drepturile muncii va avea următoarele responsabilități în cadrul proiectului:
– Oferă consultații juridice persoanelor refugiate în domeniul drepturilor muncii atît în format fizic (la Centrul Comunitar) cît și la telefon/on-line.
– Organizează ședințe de instruire individuală și de grup cu privire la legislația muncii cu persoanele refugiate.
– Consultă legislația, informează și acordă consultanță legală în cadrul proiectului.
– Participă la redactarea și elaborarea Ghidului de protecție a drepturilor muncii pentru refugiați.
– Participă la alte activități în cadrul proiectului.
– Monitorizează sesizările recepționate prin intermediul platformei ida.md și oferă răspunsuri juridice calificate.

Cerințe faţă de candidat_ă:
1) studii superioare în domeniul juridic. Studiile superioare în domeniul drepturilor muncii vor constitui un avantaj.
2) experienţă de lucru în domeniu de cel puţin doi ani. Experiența de lucru în domeniul drepturilor muncii va constitui un avantaj;
3) cunoașterea limbilor română, engleză, rusă la un nivel avansat;
4) abilități de comunicare și exprimare excelentă a ideilor proprii în scris și verbal
5) Calități personale: capacități organizatorice; sociabilitate; creativitate, onestitate, capacitate de improvizare și rezolvare a unor situații neprevăzute; responsabilitate, empatie, compasiune şi respect față de persoanele refugiate; reziliență la stres; corectitudine, punctualitate.

Procedura de aplicare:
Selectarea candidaturilor se va face în două etape: concursul CV-urilor și interviurile cu persoanele pre-selectate.
Persoanele interesate vor depune dosarul de aplicare în una din următoarele limbi: română, engleză sau rusă.
Dosarul va conține în mod obligatoriu:
– Scrisoare de intenție în care să descrieți, succint experiența în domenii relevante poziției;
– CV-ul actualizat.
Dosarul va fi trimis pe adresa de email: ao.platforma@gmail.com, cu titlul ”Concurs Consilier_ă juridic pentru drepturile muncii”, în format electronic.
Interviul cu persoanele pre-selectate se va desfășura în limbile rusă și/sau română.

Datele personale vor fi procesate de AO Platforma doar pentru scopuri de angajare.

Please follow and like us:
Pin Share
Tags:

Refugiatele și refugiații au aflat mai multe despre procesul de angajare în Republica Moldova prin intermediul proiectului „Robota”Refugiatele și refugiații au aflat mai multe despre procesul de angajare în Republica Moldova prin intermediul proiectului „Robota”

— на русском читайте ниже — Pe data de 15 și 19 octombrie, Aida Cotruța, consilieră pentru orientarea în carieră în cadrul proiectului ROBOTA a organizat la Centrul Comunitar 151, 

Шанс для новой профессии в рамках проекта РОБОТАШанс для новой профессии в рамках проекта РОБОТА

Бузика Мария родом из Белгорода-Днестровска, нашла убежище в Республике Молдова и в настоящее время проживает в г. Кишинэу. Она одна из тех лиц, которые воспользовались возможностью пройти бесплатный курс профессионального

Процедура открытия банковских счетов для беженцев: разъяснение от Ассоциации БанковПроцедура открытия банковских счетов для беженцев: разъяснение от Ассоциации Банков

Два месяца назад мы опубликовали статью о том, как беженцы могут открыть банковские карты в Молдове. Одновременно с этим мы отправили обращения в Комиссию по экономике и бюджету Парламента, в